Welkom...

... in het Sleins Archief, een beeldbank die audiovisueel materiaal over Sleidinge, en bij uitbreiding Evergem en Ertvelde, samenbrengt. U vindt er foto's, affiches, klank- en filmfragmenten, woorden en uitdrukkingen, voorwerpen en recepten van, over en door Sleinse mensen. Op die manier willen we de soms merkwaardige geschiedenis van "het paradijs van Vloanderen" bij u brengen

 

 

DE SPOORLOZE SPOELEN

 

BOEK ONS

BOEK ONS BOEK ONS
>>> BOEK ONS Klik hier

 

 

BARDS SLEINSE ARCHIEFCOLUMN >> Een nieuwe bijdrage over Albert Forré

Albertforre Albertforre

 

BARDS SLEINSE ARCHIEFCOLUMN >> INTERVIEW MET KHOI ! Exclusief hier te lezen !

Klasgenoot Khoi

Hij is een klasgenoot. Klasgenoten blijven klasgenoten, zo is dat. Hij is de klasgenoot die bij iedereen in het geheugen is blijven plakken. Khoi Vo Tung. We stonden ons als kleine schooljongens op de koer te vergapen aan de eerste Vietnamees in de geschiedenis van Sleidinge. Begin oktober 1979. En geen idee wat deze jongen al allemaal had meegemaakt op dat moment. Onze klasgenoot. Zijn antwoorden. Lees meer...

 

BARDS SLEINSE ARCHIEFCOLUMN >> Klik hier

bards column banner bards column banner

 

OVER DEBBAUT ZIJN EVERGEM

Ondanks de vele vragen is het voor ons jammer genoeg niet mogelijk om deze films op dvd aan te bieden.
MAAR WAT IS ER WEL MOGELIJK ?
- U kan deze voorstellingen bestellen. Niet alleen verenigingen, ook families kunnen een projectie aanvragen. Stuur ons een mail en wij bekijken wat mogelijk is.
- E
erlang zullen er foto's en filmfragmenten op de beeldbank van erfgoedcel Meetjesland verschijnen. 
- Bovendien kunnen mensen die dat wensen framefoto's bestellen. Zie hiervoor onder de rubriek "Lid worden".

In de toekomst zullen de films nog wel vertoond worden doordat derden de voorstellingen boeken. Hou daarom onze site goed in de gaten, of beter nog, abonneer u op onze nieuwsbrief, waarin wij alle info publiceren.

 

geel slenne in rood hart copy geel slenne in rood hart copy

www.slenne.be

 

 

WORD MOAT VAN 'T SAVA

en blijf op de hoogte van de aanpassingen op de site via onze nieuwsbrief. Stort € 5 op BE76 979-524 7305-95 met vermelding van uw emailadres.

 

RESTAURATIEWERKEN AAN ONZE WITTE KATHEDRAAL

De vorderingen van de restauratiewerken aan onze witte kathedraal kan je volgen op

http://www.kerknet.be/microsite/dekenaat_evergem/content.php?ID=22012

 

DE GESCHIEDENIS VAN SLEIDINGE

Voor de meer historische duiding en voor alles wat zich afspeelde voor het ancien regime, verwijzen wij u graag door naar het prachtige "De geschiedenis van Sleidinge". Dit tweedelige boekwerk is te koop aan het onthaal in het gemeentehuis van Evergem en kost 50 euro. Allen daarheen! (Bron : ? - 1012) (Bron : ? - 1012)

 

 


Sleinsarchief is een initiatief van het SAVA en de SFK. Heb je zelf zo een stukje Sleins erfgoed in huis of heb je een interessant verhaal? Laat het niet verloren gaan en contacteer ons.