Welkom...

 

... in het Sleins Archief, een beeldbank die audiovisueel materiaal over Sleidinge samenbrengt. U vindt er foto's, affiches, klank- en filmfragmenten, woorden en uitdrukkingen, voorwerpen en recepten van, over en door Sleinse mensen. Op die manier willen we de soms merkwaardige geschiedenis van "het paradijs van Vloanderen" bij u brengen.

 

 BARDS SLEINSE ARCHIEFCOLUMN >> Klik hier 

bards column banner bards column banner

  

70 JAAR BEVRIJDINGSSTOET SLEIDINGE

> Tentoonstelling vanaf 15 september in het Klokhuis. Meer info later.

 

DEBBAUT ZIJN EVERGEM

De galapremières van de collectie Debbaut waren een succes, Stroming liep twee keer volledig vol. Via deze site kunt u deze en alle volgende filmprogramma's boeken.

Ondanks de vele vragen is het voor ons jammer genoeg niet mogelijk om deze films op dvd aan te bieden.
Wel verschijnen er eerlang foto's en filmfragmenten op de beeldbank van erfgoedcel Meetjesland. Bovendien kunnen mensen die dat wensen framefoto's bestellen. Zie hiervoor onder de rubriek "Lid worden".

In de toekomst zullen de films nog vertoond worden. Hou hiervoor onze site goed in de gaten, of beter nog, abonneer u op onze nieuwsbrief!

Bekijk de trailer op ons Youtubekanaal

 

geel slenne in rood hart copy geel slenne in rood hart copy

www.slenne.be

 

 

WORD MOAT VAN 'T SAVA 

en blijf op de hoogte van de aanpassingen op de site via onze nieuwsbrief. Stort € 5 op BE76 979-524 7305-95 met vermelding van uw emailadres.

 

RESTAURATIEWERKEN AAN ONZE WITTE KATHEDRAAL 

De vorderingen van de restauratiewerken aan onze witte kathedraal kan je volgen op

http://www.kerknet.be/microsite/dekenaat_evergem/content.php?ID=22012

 

DE GESCHIEDENIS VAN SLEIDINGE 

Voor de meer historische duiding en voor alles wat zich afspeelde voor het ancien regime, verwijzen wij u graag door naar het prachtige "De geschiedenis van Sleidinge". Dit tweedelige boekwerk is te koop aan het onthaal in het gemeentehuis van Evergem en kost 50 euro. Allen daarheen! (Bron : ? - 1012) (Bron : ? - 1012)

 

 


Sleinsarchief is een initiatief van het SAVA en de SFK. Heb je zelf zo een stukje Sleins erfgoed in huis of heb je een interessant verhaal? Laat het niet verloren gaan en contacteer ons.