Welkom...

 

... in het Sleins Archief, een beeldbank die audiovisueel materiaal over Sleidinge samenbrengt. U vindt er foto's, affiches, klank- en filmfragmenten, woorden en uitdrukkingen, voorwerpen en recepten van, over en door Sleinse mensen. Op die manier willen we de soms merkwaardige geschiedenis van "het paradijs van Vloanderen" bij u brengen.

 

 

SPECIALE SINTERKLAASVOORSTELLING OP 5 EN 6 DECEMBER 2015

Tijdens het sinterklaasweekend organiseert de Sleinse FilmKlub een voorstelling met nooit eerder vertoonde archiefbeelden en een flink stuk actualiteiten van dit en vorig jaar. Hoogtepunt is het item rond FrieslandCampina. De club mocht in extremis nog een bedrijfsfilm maken en herwerkte die tot een documentaire over de geschiedenis en de werking van de sleinse melkerij. Voor de rest van het programma, zie de flyer hieronder.

Tickets aan 5 euro alleen verkrijgbaar bij optiek Stefan Lehoucq, Weststraat 10 . De toegangskaart is tevens een drankbonnetje!

Filmnamiddag najaar Filmnamiddag najaar

 
 
 
 

70 JAAR BEVRIJDINGSSTOET SLEIDINGE
Tentoonstelling 70 jaar bevrijdingsstoet Tentoonstelling 70 jaar bevrijdingsstoet
Op 16 september was het exact 70 jaar geleden zijn dat Sleidinge een indrukwekkende vreugdeuitbarsting kende, in de vorm van een even indrukwekkende bevrijdingsstoet. Nu kunt u deze stoet herbeleven.  Meer dan 50 foto’s op groot formaat afgedrukt geven een chronologisch overzicht van dit feestelijk gebeuren.
Het origineel programmaboekje wordt heruitgegeven en geeft heel wat meer informatie over de samenstelling en achtergrond. (Ter plaatse verkrijgbaar à 2 euro.)
De tentoonstelling was al te zien in het Klokhuis, Ave Maria en RVT Ter Hollebeke. Binnenkort komt ze nog in de Sleinse bibliotheek. Wanneer? Hou deze site in de gaten.
 
 
 
 

 

BARDS SLEINSE ARCHIEFCOLUMN >> Klik hier

bards column banner bards column banner

 

OVER DEBBAUT ZIJN EVERGEM

Debbaut 2 Debbaut 2

Ondanks de vele vragen is het voor ons jammer genoeg niet mogelijk om deze films op dvd aan te bieden.
MAAR WAT IS ER WEL MOGELIJK ?
- U kan deze voorstellingen bestellen. Niet alleen verenigingen, ook families kunnen een projectie aanvragen. Stuur ons een mail en wij bekijken wat mogelijk is.
- E
erlang zullen er foto's en filmfragmenten op de beeldbank van erfgoedcel Meetjesland verschijnen. 
- Bovendien kunnen mensen die dat wensen framefoto's bestellen. Zie hiervoor onder de rubriek "Lid worden".

In de toekomst zullen de films nog wel vertoond worden doordat derden de voorstellingen boeken. Hou daarom onze site goed in de gaten, of beter nog, abonneer u op onze nieuwsbrief, waarin wij alle info publiceren.

 

geel slenne in rood hart copy geel slenne in rood hart copy

www.slenne.be

 

 

WORD MOAT VAN 'T SAVA

en blijf op de hoogte van de aanpassingen op de site via onze nieuwsbrief. Stort € 5 op BE76 979-524 7305-95 met vermelding van uw emailadres.

 

RESTAURATIEWERKEN AAN ONZE WITTE KATHEDRAAL

De vorderingen van de restauratiewerken aan onze witte kathedraal kan je volgen op

http://www.kerknet.be/microsite/dekenaat_evergem/content.php?ID=22012

 

DE GESCHIEDENIS VAN SLEIDINGE

Voor de meer historische duiding en voor alles wat zich afspeelde voor het ancien regime, verwijzen wij u graag door naar het prachtige "De geschiedenis van Sleidinge". Dit tweedelige boekwerk is te koop aan het onthaal in het gemeentehuis van Evergem en kost 50 euro. Allen daarheen! (Bron : ? - 1012) (Bron : ? - 1012)

 

 


Sleinsarchief is een initiatief van het SAVA en de SFK. Heb je zelf zo een stukje Sleins erfgoed in huis of heb je een interessant verhaal? Laat het niet verloren gaan en contacteer ons.