Economie en handel > Bedrijven > Brouwerij De Vriendt

Brouwerij De Vriendt was gevestigd waar nu de Opelgarage Meetjesland is in Sleidinge-Dorp, dat toen nog bij Hooiwege behoorde. Actief tussen 1864 en 1908. Bruno, toenmalig bakker, stichtte de bier-, tevens azijnbrouwerij. Daarna kwam zoon Theofiel. Brouwmeester en neef Arthur Imschoot zou later na de stopzetting zijn eigen brouwerij stichten (zie verder Brouwerij Imschoot). Theofiel ging verder als mouthandelaar.

 

Koetshuis, in 1990 gesloopt. (Bron : Joris De Wildeman - foto 94)

Koetshuis, in 1990 gesloopt.

 

Zicht op de brouwerij ter gelegenheid van het 40jarig bestaan van de brouwerij. Uiterst links staat de kuiper-leerjongen Maurice Ghijsbrechts, de latere brouwer en burgemeester. Voor het wit paard staat brouwer Theofiel. Uiterst rechts zijn neef en later zelfstandig brouwer Arthur Imschoot. (Bron : x - foto 596)

Zicht op de brouwerij ter gelegenheid van het 40jarig bestaan van de brouwerij. Uiterst links staat de kuiper-leerjongen Maurice Ghijsbrechts, de latere brouwer en burgemeester. Voor het wit paard staat brouwer Theofiel. Uiterst rechts zijn neef en later zelfstandig brouwer Arthur Imschoot.