Verenigd Slenne > Kermis- en wijkcomités > Westvoorde

Bezoek de site van deze vereniging

Dit comité werd opgericht in 1987 door een aantal bewoners die allemaal een zekere bekendheid hadden in het dorp: Wilfried Bekaert, Daniel Blanckaert, Guy De Dapper, Joris De Wildeman, Roger De Wever, Luc Geerinckx, Martine Geerinckx, Roger Gillis, Julien Lehoucq, Carlos Meiresonne, Marc Pisman en Rik Schuermans.

 

Bron : Westvoordecomité - 2077

Enkele Westvoordisten, 1993.

vlnr: Rik Schuermans, Joris De Wildeman, Johan Vereecke en Julien Lehoucq.

 

Oorspronkelijk voor bewoners van Weststraat en Kortendam, worden later ook bewoners van de Bokskenswijk en Keizersdreef-Varendonk-Leo Steelstraat aangesproken.

Deze wijkkermis wordt gekenmerkt door zijn steeds originele activiteiten die elk jaar geafficheerd staan. Naast het verschijnen van een paar boeken, een CD en een Westvoorde-bier (dat jammer genoeg (?) vergleden is van een origineel brouwsel naar een etiketbier) staat velen nog de 12-urenloop, westvoordekoers, ge zijngt gè niet, ge nèt gè niet en Ja blijft Ja in het geheugen gegrift.

 

 

Bron : Westvoordecomité - 2076

1990. Op westvoorde koers moet de volggeit in Sleinse kleuren zich reppen om de coureurs te volgen...

 

 

Plaats van het gebeuren varieerde nogal (Gemeentelijk Domein, hof van Tanktransport Vereecke, Koer Calcutta, JAM-plein aan station) maar uiteindelijk vond men toch een vaste stek in een tent op het dorpsplein.

In 2001 wordt de oproep naar vers bloed niet beantwoord, en stopt men…

 

…een beetje, want vanaf dan word toch nog jaarlijks één activiteit gepland tot 2004. Dan beslist men definitief te stoppen…

 

…of toch maar voorlopig, want in 2008 verrijst een vernieuwd comité uit de as. Hendrik Cornelis, Marlies De Wildeman, Rik Schuermans, Bernard Schuermans, Delphine Schuermans, James Swartele, Marijn Van Bastelaere, Rudy Van Boechoute en Johan Vereecke proberen opnieuw met originele recepten de wijkbewoner uit zijn tent te lokken naar die op het dorpslein.