De Katholieke StudentenActie ontstaat in Sleidinge in 1937. Deze beweging heeft een Vlaams en katholiek wereldbeeld, en wordt na WOII vooral door de gebroeders Martens (Wilfried, Aimé en Daniel) geleid. Nadien Volgen Marc Van den Bulcke en Marc Horvath. Uiteraard hoort ook de proost erbij als geestelijke ondersteuning: EH Vereecke (met z’n collegenaam ‘den slets’) en nadien de onderpastoors Temmerman en Meerschaert. Zoals overal in Vlaanderen richt de beweging zich tot scholieren en studenten in drie leeftijdsgroepen : knapen, kerels en jonghernieuwers. Hoogtepunt in de werking is het jaarlijkse tentenkamp, veelal in de Ardennen.

Ouders van KSA en Chiro starten een Lokaal Actie Comité (LAC). Er wordt een jeugdheem gebouwd in Lovendonk voor de twee verenigingen.

Na een reeks interne en externe meningsverschillen gaat het in de zeventiger jaren bergaf. In 1982 stopt de groep.

 

Vuur maken op kamp is een kunst. Vlnr: Willy Desomviele, Alex Hutsebaut, Erik Desomviele, Eddy De Poorter, Marc Van Holderbeke, Christiaan Braeckman en Carlos Pauwels in Daverdisse. Bron: Carlos Van Den Kerchove - 2272

Vuur maken op kamp is een kunst. Vlnr: Willy Desomviele, Alex Hutsebaut, Erik Desomviele, Eddy De Poorter, Marc Van Holderbeke, Christiaan Braeckman en Carlos Pauwels in Daverdisse.

 

 

Proefkamp in de Wurmstraat

 

Bron : ?

Marcel De Sy, Marc Termont, Wilfried Martens, Proost Vereecke, Guido Eyerman en Willy Slock in uniform