In de loop van onze speurtocht in het verleden, duikt er hier of daar iets op waarvan je zegt : “Dit moet nog bestaan, zoiets gooi je toch niet zomaar weg.”

Daarom deze oproep naar al wie het horen of lezen wil: wie weet meer van:

De Rijkslagere school

Velen herinneren zich nog wel de "containerklassen" die in de Polenstraat stonden, waar nu de nieuwste Sleinse verkaveling zijn uitvoering krijgt. Het enig tastbare bewijs wat we hiervan nog hebben is een clicheetje met het logo van deze school (een eekhoorntje). Wie heeft meer? We zoeken foto's, documenten, maar vooral ook mensen die er les volgden of gaven!

 

Kobe Cies en Wanne Mie

Van deze Sleinse reuzen is niet meer geweten dan dat ze voor het laatst meeliepen in de bevrijdingsstoet van 1946. Wie weet hier meer van, en vooral: waar zijn ze (begraven)?

 Bron : ? - 2153

De Sleinsche reuzen tijdens de Vlaamse Kermis van 1931 in de hof van Ottoy

 

Peet Pap

Op initiatief van de parochieraad en onder het peterschap van Walter Verplaetse moest deze Sleinse toatsespapeedre in een nis boven de ingang van het Klokhuis komen. Ertvelds kunstenaar Vindevogel maakte het beeld in brons. Hij wacht nog altijd op de afhaling van het naambordje, dat nog aan Peet bevestigd moet worden. Peet Pap stelt de verpersoonlijking van de Sleinse folklore voor.

 Bron : De Eeclonaar - 2043