Wilfried, de slèjnsn tenor, zette al op zeer jonge leeftijd zijn eerste muzikale stappen, in volle oorlogsperiode, als zevenjarig sopraantje in de middernachtmis. Hij was verscheidene jaren lid van het zangkoor Sint Cecilia, en studeert op aanraden van toenmalig dirigent Albert De Meyer aan het conservatorium in Gent.

In 1971 neemt hij deel aan de internationale wedstrijd "wie wordt operaster?" en wordt zevende laureaat. Onder de artiestennaam Mario Orbecco neem hij een single op (zie onder uitgaven), en verzorgt met bekende artiesten optredens in het Antwerpse Billiard Palace.

In Sleidinge vertolkt hij de hoofdrollen in menige operettes: De Purperen Heidi, Stefan de Hongaar, en vooral De Lustige Boer herinneren velen zich nog.

Hij reist vijf jaar mee door Vlaanderen met de Acconas, waarvan ook Gaston en Leo deel uitmaakten. Daarnaast luistert hij veel vernissages en belcantoavonden op.

In 2000 neemt hij een cd op, en in 2006 geeft hij als solist nog een zangrecital in de Rozenkransbasiliek in Lourdes (Fr).