1987, het groepsfeest van de Chirojongens. De aspiranten brengen een muzikale interpretatie van Reinaert De Vos. Het vuur is aangewakkerd, en Bart Van Damme (zang, gitaar), Geert de Mits (gitaar), Jan Verstraete (drums) en Gino Pisonier (gitaar) vormen samen met Nico De Bleye (bas) 'Cats in the Attic'.

 

Foto 2649 - Bron : Cats in The Attic

Na het groepsfeest volgt het kamp en blijft het vuur branden. Geert en Gino begeleiden Bart.

 

Bart en Geert componeren de eigen nummers, en vanaf eind 1988 treden ze op. Hun muziek slaat aan en de groep kan vanaf de start rekenen op heel wat trouwe fans. Een eerste opnamecassette komt in omloop.

 

Foto 2662 - Bron : Cats in the Attic

 De eerste cassette: ruwe diamanten

 

De kwaliteit verbeterde nog, mede door de komst van Jurgen "Willy Willy" Willems. De Cats worden wereldberoemd in Sleidinge en omliggende.

 

Foto 2691 - X - Bron : Cats in The Attic

 1993, de sky was toen nog de limit. Bart, Nico, Geert, Jan, Willy Willy en Gino

 

Er volgen nog twee democassettes, deze keer in een professionele studio opgenomen, waarop hun wereldhit "James Dean Look"  herverschijnt, maar voor de rest volledig uit nieuw werk bestaat. De groep bouwt een stevige reputatie op en staat al gauw heel regelmatig op de planken. Te regelmatig...

In 1994 beginnen de leden (allemaal geboren in -the summer of - 69) trouwplannen te krijgen, en geraakt hun eerste liefde op de achtergrond. De gitaren werden aan de wilg gehangen. Een veel te vlug einde voor deze band, die toch veel potentieel had.

In 2012 kreeg de groep een eigen website, waarop je nog veel meer kunt lezen, bekijken en beluisteren:
http://catsintheattic.webnode.com/

Enkele leden blijven zich muzikaal engageren: 
Bart Van Damme was, na zijn hiphopproject als B.A.R.D., waarmee hij vooral Sleinse teksten bracht, actief met zijn garageband The Jules. Heden is hij frontman van Woesten!? (http://vi.be/woesten).  
Jurgen Willems is een gerespecteerd jazzmuzikant die nog aardig wat kan zingen ook, en actief in o.a. The Gentle Jazz Men, de P&X Big Band, Jerry's Devils, Petite Fleur, the Music Brothers, The J&D Band, Sould Bizarre, Just4Fun, en the International Daddy's. 
Geert De Mits is sinds 2016 Geert en de Muze (http://demuze.webnode.be/)