Vanuit de patronage, en onder impuls van onderpastoor De Witte, starten enkel KSA'ers in 1962 met een nieuwe jongenschiro (geluidsfragment, Ghis Hutsebaut over ontstaan). De eerste groepsleider word Ghislain Hutsebaut (geluidsfragment, Ghis over doel, ontstaan en missie). De afdelingen worden gevormd door telkens twee geboortejaren. Hoogtepunt van de werking is het jaarlijks tiendaags kamp tijdens de grote vakantie.

Zoals bij de meeste jeugdverenigingen was het vinden en houden van een lokaal niet vanzelfsprekend. Achtereenvolgens huist de Chiro in de St.-Joriskring (huidig Klokhuis), bij Leus (huidig Sleidinge-dorp nr. 3), de 'puiennest' (in de Polenstraat rechtover het kerkhof), een oude boerderij op de Linde (huidig nr. 74), en in de oude kippenkwekerij De Roo (laatste hof links in het ‘Roostraatjen’, huidig Zwaantje 48). Vanaf 1980 hebben beide Chirogroepen en de KSA een eigen stek in Lovendonk nr. 8.

Eén van de grootste voortrekkers was proost Guido Baeke (van 1979 tot 1992). Onder zijn impuls worden speelweiden aangelegd, tenten en kampmateriaal gekocht, wordt er ruime aandacht besteed aan verdiepingswerking, en groeit Chiro Sleidinge (zowel jongens als meisje) uit tot een van de grootste van Vlaanderen. Belangrijke jubilea worden gevierd met indrukwekkende groepsfeesten.

 

Ghis

De ‘founding-father’ en eerste groepsleider: Ghislain Hutsebaut -alias ‘Ghis’  (Catsberg 1965).

 

marcherend

Marcherend langs de muur van de abdij van de Catsberg, 1966. De kampplaats was enkele 100-en meters verder gelegen. Men kwam een paar keer naar het dorpskerkje (palend aan de abdij) naar de mis.  Op uitstap kon niet zonder vlaggen en wimpels (elke vendel had zijn pennoen).

 

Puiennest

Na Leus vinden de Chiro-jongens tijdelijk onderdak in enkele arbeidershuisjes van de ‘puiennest’ (1971, Polenstraat).

 

Linde

Het tweede lokaal voor de Chiro-jongens van 1972 tot 1976. leegstaande boerderij op de Linde.

 

Daniel Mollet

Proost Daniel Mollet zoekt de Muze tijdens de middagsiësta.

 

Ridders

De Ridders van de Ronde tafel een sterk vernieuwde leidingsploeg zet een topkamp neer boven Halewijn, Koning Arthur, Lancelot, Roeland, De Rode Ridder, Lexelot, Elegast onder  Merlijn, Parsifal, Siegried, Wildenar,Romar, Reinhart (1976 - Kamp Schönberg).

 

Afwas

Ook in de eighties zijn ze ‘vendel van dienst’: afwas op de laatste  bezoekdag (1985 - Kamp Louise-Marie).

 

Kampvuur

Hèt ritueel der rituelen met een gepionieerde P X:  kampvuur (Koersel 1987).

 

Kookploeg

Op Waterschapsheuvel worden 9 personen gemobiliseerd (Louise-Marie 1988), om de 140 (!) hongerige magen te voeden. Aan alle kookouders van al die jaren een welgemeend D A N K   U… dank u !