Burgemeester Ghysbrechts bouwde in 1926 het Sanderhuis rechtover zijn houtzagerij in Sleidinge-Dorp.  Het was bedoeld als repetitielokaal voor onder andere Iever en Eendracht, waarvan hij voorzitter was. (meer hierover onder de rubriek gebouwen en patrimonium) Aan het lokaal werden een feestzaal en later een bioscoop (1930)  gebouwd.

 

 


Woonhuis, feestzaal en cinema.

 

Opeenvolgende lokaalhouders waren:
-Ivo Roegiest (alias  Ivo Kassèj) en Alberta Van Hulle tot 1957.
-Albert Van der Linden en Simonne Robberecht tot 1976.

 


Advertentie voor de feestzaal, 1960.

-Georgine Goethals-Vermeire tot 1987.

Georgine Goethals-Vermeire
Georgine op haar strategische plaats.

-Na een korte verhuring aan zaal Paluna uit Evergem zetten zoon Patrick en Lieve Van de Walle vanaf 1989 de zaak verder tot op heden.

de zondagavondbende zwaait uitbaatster Georgine uit.
De 'zondagavondbende' zwaait uitbaatster Georgine uit, die haar zoon nog dikwijls bijstond. Walter Verplaetse, Eric Lybaert, Ronny Van De Walle, Aimé Van Den Borre, Trees Van Den Borre, Inge Bauwens en (verborgen) Luc Reynvoet op 27/01/1993.

 


Het café stond altijd garant voor muzikale ambiance. Hier de Zandstuivers in 1999 met Dries Laroy, Noël Van De Woestijne, Marina Ghysbrecht, Peter Vereecke.

De feestzaal is wijd in de omtrek bekend en heeft naast de Gelagzaal nog de Balzaal, de Orangerie, de Terraszaal en 't Hemelzaalke. Daarnaast is er een Dakterras en een Wandeltuin.


Glossy foto van de Gelagzaal, 1991.